Ferroli DIVAtech Hata Kodları
A01 Hata Kodu: Brülör ateşleme yapmıyor, Cihazın ateşleme yapamadığını belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu durum ile karşılaştığınızda kullanıcı olarak yapabileceklerinizden bahsedelim. İlk olarak gaz vanalarını kontrol edin,vanaları kapalı görürseniz mutlaka açın. Ardından birkaç reset uygulaması yapın. Arıza düzelmediği sürece resetleme işlemini en fazla 3 kez yapabilirsiniz. Bunlara rağmen bir düzelme olmaz ise bu durumda elektronik kart, gaz valfi ya da iyonizasyon ve ateşleme elektrodlarında sorun olabilir. Sorunun net tespit edilmesi ve onarılması için mutlaka uzman yardımı alın.
A02 Hata Kodu: Brülör kapalı iken alev sinyali var. Brülörün kapalı olmasına nazaran alev sinyalinin olduğunu belirtir. Bu gibi durumlarda önce cihazı resetleyin. En fazla 3 reset uygulamasından sonra da arızada düzelme durumu olmaz ise Darıca Kombi Servis yardımı alabilirsiniz. İyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde ya da elektronik kartta sorun olabilir.
A03 Hata Kodu: Aşırı sıcaklık koruması devrede, Aşırı sıcaklık korumasının yani emniyet valfinin devreye girdiğini belirtir. Bu sorunda önce tesisat vanalarına ve cihazınız eğer kış modunda ise kalorifer vanalarına bakmalısınız. Vanaların açık vaziyette olması gerekmektedir. Kapalı ise kontrol sağlayın ve mutlaka açın. Daha sonrasında kombiyi birkaç defa resetleyin. Bu işlemlerden sonra da arızanın devam etmesi halinde Darıca Kombi Servisi aramanız gerekmektedir. Bu gibi arıza durumlarında; ana eşanjörde, üç yollu vanada, pompada sorun olabilir, kalorifer tesisatında tıkanma veya hava olabilir, kalorifer filtresi tıkalı olabilir. Tespit yapılması ve arızanın çözümlenmesi için Darıca Kombi Servis yardımı almalısınız.
F04/F07/A23/A24 Hata Kodu: Kart parametresi arızası. Elektronik kart parametrelerinin yanlış ayarlandığını belirten arıza kodlarıdır. Bu gibi durumlarda cihaza müdahalede bulunmadan direk uzman yardımı almak gerekir.
F05 Hata Kodu: Fan arızası. Bu arıza durumunda elektronik kart parametreleri yanlış ayarlanmış olabilir, fan arızalı olabilir, kablolarda sorun olabilir ya da elektronik kart arızalı olabilir. Net teşhis ve onarım adına mutlaka uzman yardımı almalısınız.
A06 Hata Kodu: Ateşleme sonrası alev yetersizliği. Ateşleme aşamasından sonra alevin yeterli olmadığını belirtir. Darıca Kombi Servis öncesi birkaç reset uygulaması yapın. Arıza durumu düzelmezse eğer; gaz valfinde, iyonizasyon elektrodunda veya elektronik kartta sorun olabilir. Gaz basıncı düşük de olabilir. Tespit ve müdahale için mutlaka Darıca Kombi Servisi arayınız.
A09/A16/F50 Hata Kodu: Gaz valfi sorunu. Gaz valfinde veya kablolarında sorun olabileceğini belirten arıza kodlarıdır. Bu gibi durumlarda net arıza tespiti ve onarımı için uzman yardımı alınmalıdır. Cihaza herhangi bir müdahalede bulunmadan mutlaka işi uzmanına bırakmalısınız.
F10/F14 Hata Kodu: Çıkış sensör arızası. F10 çıkış sensörü 1 arızası olarak bilinir, F14 ise çıkış sensörü 2 arızası olarak bilinir. Bu arıza durumlarında sensörde sorun olabilir, kablolarda kopma-kısa devre veya sensör borularında nemlenme durumu olabilir. Arıza teşhisi ve onarımı için mutlaka uzman yardımı almalısınız.
F11 Hata Kodu: Sıcak su devresi sensör arızası. Kullanım suyu sensöründe arıza oluştuğunu bildirmekte olan bir hata kodudur. Bu durumda sıcak su alamazsınız. Sensörde, sensör kablolarında veya borularında bir problem olabilir. Teşhis ve onarım için uzman yardımı almalısınız.
F20 Hata Kodu: Yanma kontrol sorunu, Yanma kontrolünde bir problem olduğunu belirtir. Bu gibi durumlarda cihaza müdahalede bulunmayın. Fan arızalı olabilir, baca tıkalı ya da ebatlarında sorun olabilir (ebatlar kısa ya da uzun olabilir), prosestat veya elektronik kartta sorun olabilir. Arıza teşhisi ve onarımı için Darıca Kombi Servisi aramalısınız.
A21/A51 Hata Kodu: Uygunsuz yanma durumu. Kombi son 10 dakika içerisinde 6 defa F20 arıza kodu verdiğinde bu hata kodu ekranda belirir. Bu arıza durumunda atık gaz sisteminde bir sorun olabilir. Arıza tespiti ve onarım için Ferroli Darıca Kombi Servisi’ni aramalısınız.
F34 Hata Kodu: Düşük voltaj hatası. Daireye veye kombiye gelen voltajın düşük olduğunu yani 180 V altında olduğunu belirtir. Bu hata kodu ile karşılaştığınız zaman bir süre kadar voltajların düzelmesini beklemelisiniz. Bekleme sonrasında arızada düzelme olmazsa eğer elektronik kartta problem olabilir. Elektronik karta müdahale edilerek sorunun düzelmesi amacı ile Darıca Kombi Servis yardımı almanız gerekir. Müdahale sonrasında sorunun yeniden yaşanmaması için mutlaka “Kombi Regülatörü” kullanın.
F35 Hata Kodu: Şebeke frekansı normal değil. Elektrik şebekesinde sorun olabilir. Elektrik sistemi ve tesisatı kontrol edilmelidir. Bu yüzden cihaza müdahale etmeden uzman yardımı almalısınız.
F37 Hata Kodu: Tesisat su basıncı düşük. Sistem su basıncının düşük durumda olduğunu belirten bir arıza kodudur. Tesisat su basıncı azaldığı için su basmak gerekir. Sorun ancak bu şekilde çözümlenebilir. DIVAtech model kombinin sağ altındaki mavi renkteki doldurma musluğunu sağa çevirerek açmalı ve basıncı 1,5 bara kadar getirmelisiniz. Uygulamadan sonra arıza düzelecek ve ekrandaki hata kodu silinecektir. İşlem bitince doldurma musluğunu yeniden sola çevirmeyi unutmayın. Sorun düzelmezse resetleme işlemi yapabilir, arıza yine devam ederse Darıca Kombi Servis yardımı alabilirsiniz.
F39 Hata Kodu: Harici sensör arızası. Harici sensörde, sensör bağlantılarında ya da borularında sorun olabilir. Cihaza müdahale etmeyin ve mutlaka uzman yardımı alın.
A41 Hata Kodu: Sensör konumlandırılmasında sorun. Çıkış ya da sıcak su sensörünün boru ile bağlantısının kesildiğini belirtir. Sensörler doğru konumlandırılmamış veya düzgün çalışmıyor yani arızalı olabilir. Tespit ve müdahale için mutlaka Ferroli Darıca Kombi Servisi yardımı almalısınız.
F42 Hata Kodu: Isıtma sensör arızası. Kalorifer ısıtma sensöründe hata oluştuğunu belirtir. Sensör arızalı olabilir veya bağlantılarında sorun olabilir. Arızanın teşhisi ve çözümü için uzman yardımı almalısınız.
F43 Hata Kodu : Eşanjör koruması devrede. Sistemde su devir daiminin olmadığını veya sistemde hava olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda pompa arızalı olabilir. Yine de arızanın tespit edilmesi ve çözümlenmesi için Darıca Kombi Servis yardımı almanız gerekmektedir.
Ferroli DİVAtop Hata Kodları
A01 Hata Kodu: Ateşleme problemi. Cihazda ateşleme sorunu olduğu anlamına gelir. Bu durumda önce gaz vanaları kapalı ise açın, kombiyi resetleyin. İşlemler sonrası sorun düzelmez ise Darıca Kombi Servis yardımı alın. Çünkü bu durumda cihazın parçaları arızalıdır. Arızalı olabilecek parçalar; anakart, gaz valfi, iyonizasyon ve ateşleme elektrodudur. Yine de önerimiz sorunun yerinde görülmesi, tespit edilerek uzmanı tarafından çözümlenmesidir. Cihaza kullanıcı olarak bir müdahalede bulunmayın.
A02 Hata Kodu : Brülör kapalı ama alev devam ediyor. Brülör kapalı halde iken alevin devam ettiğini belirtir. Bu arıza durumunda önce cihazınıza reset atın. Arıza durumu düzelmezse işlemi birkaç kez daha tekrar edebilirsiniz. Resetleme sonrasında da arıza devam ederse eğer; İyonizasyon elektrodunda, gaz grubunda ya da anakartta problem olabilir. Net teşhis için Darıca Kombi Servisi aramalısınız.
A03 Hata Kodu: Aşırı ısı limit termostat devrede. Yüksek sıcaklık sebebi ile limit termostatın cihazı bloke ettiğini belirtir. Darıca Kombi Servis gelmeden önce; kalorifer tesisat vanalarını ve kalorifer vanalarını kontrol etmelisiniz. Vanalar kapalı ise eğer açık konuma getirin. Sonrasında birkaç kez resetleme işlemi uygulayın. Arıza durumunda yine bir düzelme olmaz ise Darıca Kombi Servisi çağırın. Ana eşanjörde, pompada, üç yollu vanada sorun olabilir. Kalorifer tesisatında tıkanma olması ya da kalorifer filtresinin tıkanması durumlarında da bu sorun yaşanır. Net tespit işin uzmanı tarafından yapılabilir. Bu yüzden uzman yardımı almalısınız.
F05 Hata Kodu: Hava basınç düşürücü 25 saniye içinde düşük değer almıyor. Basınç düşürücü kablolarında sorun olabilir, baca ebatlarında sorun olabilir, fan, prosestat veya elektronik kart arızalı olabilir. Bu arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan tespit ve onarım yapılması açısından uzman yardımı almanız gerekmektedir.
A06 Hata Kodu: 4 dakika içinde 5 defa alev yokluğu. 4 dakika içerisinde 5 kez alev yokluğu yaşandığını belirtir. Darıca Kombi Servis çağırmadan önce birkaç resetleme işlemi uygulamalısınız. Resetleme sonrasında arıza düzelmezse eğer; iyonizasyon elektrodunda, anakartta ya da gaz grubunda sorun olabilir. Gaz basıncı düşük olabilir. Tespit yapılması ve arızanın onarılması adına Darıca Kombi Servis yardımı almanız gerekmektedir.
F07 Hata Kodu: Kablo tesisat bağlantı problemi. x5 konnektörün üzerindeki köprünün bağlı durumda olmadığını belirtir. Kablo tesisatının kontrol edilmesi ve arızanın çözümlenmesi adına mutlaka uzman yardımı almalısınız.
F10 Hata Kodu: Çıkış sensör 1 problemi. Çıkış sensörü 1 sorunudur. Bu durumda sensör arızalı olabilir, bağlantılarında sorun olabilir ya da sensör boruları nemlenmiş olabilir. Kesin tespit ve arıza onarımı için Ferroli Darıca Kombi Servisi yardımı almalısınız.
F11 Hata Kodu: Sıcak su ntc arızası. Sıcak su sensör arızası olarak bilinir. Fakat sorun sadece sensör ile alakalı değildir. Sensörün arızalı olmasının yanı sıra bağlantılarda veya borularda da sorun olabilmektedir. Arızanın tespit edilmesi ve çözümlenmesi için mutlaka uzman yardımı almalısınız.
F12 Hata Kodu: Kazan bölmesi sensör sorunu. Kazan bölmesindeki sensörde arıza olduğunu belirtir. Bu gibi durumlarda sensörün yanı sıra bağlantılarda ve borularda da sorun olabilir. Tespit ve çözüm için mutlaka uzman yardımı alın ve Darıca Kombi Servis gelene kadar cihaza müdahalede bulunmayın.
F14 Hata Kodu: Çıkış sensörü 2 problemi. Sensörde, kablolarda veya sensör borularında sorun olabilir. Cihaza müdahale etmeksizin Darıca Kombi Servis yardımı almalısınız.
A15 Hata Kodu: Hava sinyali koruması devreye girmiş. Son 15 dakika içerisinde hava akış sorununun devam ettiğini belirtir. Yani F05 arızasının tekrarlandığını anlayabiliriz. Arızanın onarılması adına Darıca Kombi Servisi aramalı yardım almalısınız.
F34 Hata Kodu: Düşük besleme gerilim sorunu. Kombiye gelen veya daireye gelen voltajın 170 V altında olduğunu belirtir. Daireye gelen voltajı ölçtürdüğünüz zaman normal çıkarsa eğer sorun kombide demektir. Bir süre kadar bekleyin. Cihaz bu süre zarfında otomatik resetlenir. Uzun zaman bekleme sonucunda arıza durumunda değişiklik olmaz ise; elektronik kart yanmış ya da hasar görmüş diyebiliriz. Elektronik kart bu durumda tamir edilir ya da değişimi yapılır. Sorun çözümlenir. Yalnız arıza tekrarı yaşanma ihtimali olduğundan “Kombi Regülatörü” kullanmanızı öneriyoruz.
F35 Hata Kodu: Şebeke frekansı anormalliği. Elektrik şebeke frekansında sorun olduğunu belirtir. Elektrik tesisatında ya da sisteminde bir problem olabilir. Net tespit için uzman yardımı almalısınız.
F37 Hata Kodu: Düşük su basınç arızası. Kombi tesisatında bulunan su seviyesinin düşük olduğunu belirten hata kodudur. Bu arıza durumunda düşük olan su basıncını kombiye su basarak yükseltmeniz gerekir. DİVAtop model kombinin sol altındaki siyah doldurma musluğunu sola çevirerek 1,5 bar kadar su basmalısınız. Su basma işleminden sonra sorun düzelir. Sorun eğer devam ederse resetleme işlemi yapabilirsiniz. İşlemi yapamazsanız eğer ya da arıza durumu düzelmez ise Darıca Kombi Servisi çağırabilirsiniz.
F39 Hata Kodu: Harici sensör arızası. Cihazın harici NTC sinde sorun olduğunu belirten bir arızadır. Bu durumda Ntc nin yanı sıra kabloların kopuk olması ya da kısa devre olması sebebi ile de sorun yaşanır. Ayrıca sensör borularında nemlenme olabilir. Darıca Kombi Servisi arayarak bu konudaki bilgi ve yardımları alabilirsiniz.
F40 Hata Kodu: Yüksek su basınç arızası. Kombi tesisatında bulunan su basıncının yüksek olduğunu belirtir. Bu sorunda Darıca Kombi Servis yardımı almanıza gerek yoktur. Kombiye en yakın peteğin hava alma bölümünü açarak su almalı ve yüksek basıncı bu şekilde düşürmelisiniz. İşlem sonrasında ekrandan hata kodu silinir ve derece belirir. İşlemi sonlandırmalısınız. Bu arıza durumu sıklıkla yaşanıyor ise mutlaka uzman yardımı almalısınız.
A41 Hata Kodu: Sensör konumlandırma arızası. Çıkış suyu sensörünün boru ile bağlantısının olmadığını bağlantılarında kopukluk olduğunu belirtir. Sensör arızalı olabilir veya konumlandırılmasında sorun olabilir. Tespit ve onarım adına uzman yardımı almalısınız.
F42 Hata Kodu: Isıtma sensöründe arıza. Isıtma sensöründe sorun olabileceğini belirtir. Bu arıza durumunda sensörün yanı sıra bağlantılarda da sorun olabilir. Düşük ihtimalle de olsa sensör borularında nem durumu söz konusu olabilir. Teşhis ve müdahale adına mutlaka uzman yardımı almalısınız.
F43 Hata Kodu: Eşanjör koruması devreye girmiş. Sistem hava yaptığı zaman ya da su devir daimi olmadığı zaman bu sorun yaşanır. Sistem hava yapmış ise havası alınır, devir daim pompası arızalı ise onarımı ya da değişimi yapılarak sorun çözümlenir. Arıza teşhisi ve onarımı adına işi uzmanına bırakmalısınız.
F47 Hata Kodu: Sistem su basınç sensör arızası. Sistem su basıncını ölçme görevinde olan sensörde sorun olduğunu belirtir. Sensör kablolarında sorun da olabilir. Tespit ve çözüm için Darıca Kombi Servisi aramalı ve yardım almalısınız.
F50 Hata Kodu: Modureg arızası. Kablo tesisatında sorun olabileceğini belirten bir arıza kodudur. Kontrol, teşhis ve arıza onarımı adına Ferroli Darıca Kombi Servisi yardımı almalısınız.
Ferroli Domicompact Hata Kodları
F1 Arıza Kodu: Ateşleme sorunudur. Cihazın bir sebeple ateşlemeyi yapamadığını belirtir. Bu nedenlede kullanıcı olarak öncelikle daireye gelen gaz girişlerini kontrol ediniz. Gaz vanalarının açık olduğundan emin olun. Son kez cihazı birkaç sefer resetleyin. Sorun yine de düzelmiyorsa eğer; anakart, iyonizasyon ve ateşleme elektrodunda ya da gaz valfinde sorun olabilir. Bu konuda uzman yardımı alınız.
F2 Arıza Kodu: Brülörde yanma yokken alev algılanıyor. İyonizasyon sorunu olarak adlandırabiliriz. Brülörde yanma olmamasına rağmen alevin algılandığını belirtir. Darıca Kombi Servis öncesi birkaç resetleme işlemi uygulamalısınız. Resetleme sonucunda sonuçta bir değişiklik olmaz ise; elektronik kartta, gaz grubunda ya da iyonizasyon elektrodunda sorun olabilir. Net tespit ve onarım adına Darıca Kombi Servisi aramalı yardım almalısınız.
F3 Arıza Kodu: Aşırı ısınma limit termostatın devrede. Böyle bir sorunda limit termostat devreye girerek aşırı ısınma sebebi ile cihazı bloke etmiş demektir. Öncelikle tesisat vanalarını ve kalorifer vanalarını kontrol etmenizi öneriyoruz. Vanalar kapalı ise açmalısınız ve 3 petek vanasının açık olduğundan emin olmalısınız. Sorun bu şekilde de devam etmekte ise birkaç resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Sorunda düzelme olmaz ise; ana eşanjör kireçlenmiş-tıkanmış olabilir, devir daim pompası sıkışmış olabilir, üç yollu vana ortada kalmış ya da konum değiştiriyor olabilir, kalorifer filtresi-kalorifer tesisatı tıkanmış olabilir. Darıca Kombi Servis yardımı alırsanız sorun tespit edilir ve çözümlenir.
F5 Arıza Kodu: Atık gaz sistem sorunu. Bu sorunda birçok sebep sayabiliriz. Atık gaz sistemi ile alakalı bir durumdur. Yani cihazın yanma sonrasında atık gazı bir sebeple dışarı atamadığını belirtir. Bu arıza durumunda; baca (hava akım borusu) yerinden çıkmış olabilir, fan motorunda sorun olabilir, prosestat arızalı olabilir. veya elektronik kartta sorun olabilir. Bu gibi durumların tespit edilmesi adına ve çözüm adına mutlaka Darıca Kombi Servisi aramalısınız.
F7 Arıza Kodu: Kalorifer sensörü sorunu. Kalorifer sensöründeki arızayı belirten sorundur. Bu gibi durumlarda sensör arızasının yanı sıra sensör bağlantılarında veya borularında sorun olabilmektedir. Arızanın teşhis edilmesi ve onarılması adına mutlaka uzman yardımı almanız gerekmektedir.
F9 Arıza Kodu: Sıcak su sensörü sorunu. Yaz kış kısacası her mevsim karşımıza çıkabilen arıza durumlarından biridir. Bu arıza durumunda sıcak su sensöründe sorun olabilir. Böyle bir durumda sensörün yanı sıra sensör kablolarda kısa devre durumu ya da kopma durumu da söz konusu olabilir. Ya da sensör borularında nemlenme olabilir. Teşhis ve onarım adına mutlaka uzman yardımı almalısınız.
F37 Arıza Kodu: Düşük su basınç sorunu. Bu hata kodu Domicompact model kombilerde sıklıkla karşımıza çıkar. Sistemdeki mevcut suyun azaldığını ve bu sebeple cihazın suya ihtiyacı olduğunu belirten bir arıza kodudur. Kombiye su basmanız gerekir. Domicompact model kombinin sol altında bulunan siyah doldurma musluğunu sola çevirmeli ve panelin sağında bulunan bar göstergesini takip ederek 1,5 bara kadar su basmalısınız. İşlemin ardından doldurma musluğunu mutlaka kapatın. Uygulamalardan sonra sorun düzelir. Düzelme durumu olmaz ise resetleme işlemi uygulayabilir veya uzman yardımı alabilirsiniz.